FORBRUGSLÅNKREDITKORTKASSEKREDITMINILÅNBLOG

5 gode god til en sund privatøkonomi

En del rapporter viser at unge danskere med alderen 18-30 år er dårlige til at styre deres økonomi. Nye Statistikker fra 2018 viser nemlig at ca. 48.500 unge mellem, 18 og 30 år optager lån, de ikke har mulighed for at tilbage betale, hvilket resulterer i at de bliver registeret hos RKI.

Kilde: http://finansdanmark.dk

Derfor vil vi nu dele med jer disse 5 gode råd til hvordan du skaber en sund privatøkonomi.

Skab dig et overblik

Det er altid vigtigt at have styr på ens økonomi. Derfor er det en god ide at opsætte et budget så det bliver nemmere at overskue, hvor mange penge du egentlig har tilbage efter regningerne er betalt. En nem måde at opnå dette er ved at bruge fx. Excel. Excel tilbyder en masse forskellige opstillede regneark som kan hjælpe dig med nemt at overskue hvor meget dine udgifter er i forhold til dine indtægter.

Her er et eksempel på hvordan en af skabelonerne kan se ud.

Graf fra Excel

 

Stop med impulskøb

Hvis du ikke ved hvad et impulskøb er så får du lige en hurtig forklaring. Et impulskøb er når du køber noget uden rigtig at have planlagt det. Et godt eksempel ville være hvis du kom gående i Netto og du ser en chokolade bar på tilbud som du ender med at købe. Dette ville være et impulskøb da det er noget du lige pludselig valgte at smide i kurven.

Selvom et enkelt impulskøb af og til ikke kan skade det store i økonomien, så er det vigtigt at huske at mange små køb lige pludselig kan blive dyrt.

Så næste gang du lige overvejer at smide den ekstra chokolade eller sodavand i kurven, så tænk lige en ekstra gang om du rent faktisk har brug for den.

 

Planlæg forud

Der er mange mennesker der glemmer, især unge, at planlægge forud i deres økonomi. Det er altid vigtigt at have nogle penge lagt til side i tilfælde af uforudsete regninger, der kunne dukke op. Dette kunne være alt fra en ny ovn til et tandlægebesøg. Derfor vil vi personligt råde jer til at lave en post i jeres budget til dette da det i ville slippe for at skulle skaffe penge som man måske ikke har.

 

Læs kontrakterne igennem

Det super vigtigt at man altid læser en kontrakt igennem før man skriver under, for man ved aldrig hvad der kan stå i den. Selvfølgelig er der ikke grund til at tro hele verden er ude efter en. Dog ændrer det ikke på faktum, at det altid er en god ide at læse kontrakter igennem, for skjulte undtagelser eller indgåelser.

 

Snak om det

Selvom dette måske ikke er det mest rare emne at snakke om, så er det for det bedste af og til. At søge hjælp hos familien eller venner kan altid være en god ide, da de vil dig det bedste. Det kan være du får lavet en aftale med en ven om at han eller hun tager med ud og handle så de kan stoppe dig i at købe ting du ikke skal bruge. En anden god ide er også at kontakte dine kreditorer og snakke om at få lavet en aftale hvis du kan se at du ikke kan betale dem.

Andre interessante indlæg

Fordele og ulemper ved forbrugslån

Læs mere

Hvor nemt er det egentligt at låne penge på nettet?

Læs mere

SEND OS EN BESKED