FORBRUGSLÅNKREDITKORTKASSEKREDITMINILÅNBLOG

Fordele og ulemper ved forbrugslån

Ønsker du at kunne låne penge til at få dækket et bestemt behov? Mangler du penge til en rejse, en ny pc eller noget helt tredje?

Et forbrugslån giver dig mulighed for, nemt og hurtigt at kunne låne penge og giver dig dermed muligheden for at købe lige det, du står og har brug for.

Der er dog nogle faktorer du skal være opmærksom på, inden du ansøger om at optage et forbrugslån.

Hvorfor vælge et forbrugslån?

Grunden til at mange vælger at tage et forbrugslån er, at man ikke skal vise dokumentation for, hvad man skal bruge pengene til. Dette adskiller forbrugslån fra f.eks. et boliglån, da man ved et boliglån skal vise dokumentation for, hvad man skal bruge de lånte penge til. Den eneste sikkerhed låneudbyderen har ved et forbrugslån, er din underskrift. Dette giver dig frihed til, at du kan bruge de lånte penge til at få dækket dit behov som du ønsker. Tilbagebetalingen af et forbrugslån sker oftest ved en fast månedlig afbetaling. Det er derfor vigtigt, at du er klar over, hvor meget du kan undvære i dit månedlige budget.

Et forbrugslån vil typisk være optimalt som en kortsigtet løsning. Da du ikke skal stille nogen sikkerhed overfor låneudbyderen, vil renten typisk være højere end ved andre lån. Renten på et forbrugslån kan dog variere meget og afhænger af låneudbyderen og din egen økonomi. Det anbefales derfor kun at optage et forbrugslån, for at dække et behov, som du virkelig har brug for at få dækket.

Gode råd om forbrugslån

Inden du ansøger om at optage et forbrugslån, er det en god idé, at indhente tilbud fra flere forskellige låneudbydere. Dette giver dig en mulighed for, at kunne sammenligne de mange forskellige slags lån og dermed vælge den låneudbyder, som bedst imødekommer dine behov.

Mange låneudbydere vil typisk tilbyde dig høje lån, hvilket kan være fristende. Dog er det vigtigt, at du kun låner det beløb, som du er sikker på at kunne betale tilbage igen. Det kan af og til være svært at sige fra til at låne endnu flere penge, da du derved vil have flere økonomiske muligheder. Vær derfor opmærksom på, at desto flere penge der lånes, desto flere penge skal du i sidste end tilbage betale.

Fordele og ulemper ved et forbrugslån

FORDELE:

- Mulighed for at ansøge online og med det modtage pengene på din konto dagen efter.

- Du skal ikke stille til sikkerhed overfor låneudbyderen som ved f.eks. et bolig- eller billån.

- Markedet for forbrugslån oplever stor konkurrence, hvilket er med til at presse priserne ned.

ULEMPER:

- Renten vil typisk være større end ved andre lån, da låneudbyderen ikke har nogen sikkerhed.

- Hvis din månedlige betalingsdatoer overskrides kan det have dårlige konsekvenser, og kan i sidste ende medføre at du vil blive registreret hos RKI.

Andre interessante indlæg

Hvor nemt er det egentligt at låne penge på nettet?

Læs mere

SEND OS EN BESKED