FORBRUGSLÅNKREDITKORTKASSEKREDITMINILÅNBLOG

Hvor nemt er det egentligt at låne penge på nettet?

Der findes i dag mange forskellige muligheder for at låne penge, end der tidligere har været. Før i tiden skulle man tage lånet i banken, men i dag kan man bare sætte sig ved sin computer og tage et lån online. Fordelen ved dette er, at det hele går meget hurtigere end hos banken. Det er samtidigt også en hel del nemmere, da du slipper for at tage til forskellige møder i banken og indsende og afhente de nødvendige dokumenter. Men hvor nemt er det så? sidder du måske og tænker. Det vil vi i den her blog, gå i dybden med og vi vil gennemgå hvert enkelt trin fra start til slut.

Låneprocessen

Låneprocessen kan variere en smule alt efter hvilken online låneudbyder, man vælger at bruge. Dog har de tilfælles at hele låneprocessen foregår over nettet. En typisk låneprocess vil se ud som følgende:

1. Valg af låneudbyder

Der findes utallige af låneudbyder rundt omkring på nettet, og derfor kan det for nogle mennesker i starten virke ret så overvældende. Derfor har vi siden som den du sidder på nu(monino.dk), som er skabt til at hjælpe dig med at finde det lån, der passer dig bedst. Du bør nemlig altid vælge den låneudbyder, som du synes passer bedst til dine behov og ønsker. Derfor kan det være en smart ide at undersøge de mange forskellige muligheder og ikke fastlåse sig på en bestemt udbyder, da der kan være stor forskel på hvad hver låneudbyder kan tilbyde dig. Hvis du skulle være i tvivl med afdrag på et lån, tilbyder vi en låneberegner som kan bruges til at udregne det månedlige afdrag på hvilket som helst lån.

2. Ansøgelse af lån

Når du så har fundet den, låneudbyder du synes passer perfekt for dig, er det næste skridt at ansøge om lånet. Når du trykker ind på låneudbyderens side, vil der som regel være en knap. På knappen står der for eksempel "ansøg nu" eller "lån nu". Den skal du klikke på for at blive sendt videre til deres låneansøgnings side. 

3. Udfyldelse af låneansøgningen

Nu burde du have deres låneansøgning på skærmen foran dig, og du vil nu blive spurgt om at udfylde nogle felter med dine informationer, som for eksempel dit CPR-nummer, bankoplysninger, telefonnummer, osv... Alt dette burde ikke tage mere end få minutter at udfylde.

4. Underskrivelse med NemID

Når låneansøgningen er udfyldt, skal du underskrive den. Dette foregår med dit NemID. NemID er din elektroniske underskrift, som sørger for at låneudbyderen kan bekræfte din identitet. NemID sørger også for at hente de resterende relevante information om dig, som låneudbyderen skal bruge.

5. Vent på et svar

Når du er noget til dette punkt, vil du have udfyldt en låneansøgning, underskrevet den med NemID og sendt den afsted til låneudbyderen. Alt du så kan gøre nu, er at vente på et svar fra låneudbyderen. Dette tager for det meste kun et par minutter ved de fleste udbydere, men kan dog variere alt efter hvilken låneudbyder du har valgt. Der kan dog i visse tilfælde gå et par timer, før du vil have modtaget et svar fra udbyderen.

6. Modtagelse af lånet

Når du har fået godkendt dit lån, vil du efter et kort stykke tid modtage pengene på din bankkonto. Dog skal det siges, at dette sagtnes kan variere fra udbyder til udbyder og i nogle tilfælde kan der gå et par dage, før pengene vil blive modtaget.

Tillykke! du har nu succesfuldt taget et online lån. Hvis du skulle have flere spørgsmål må du mere end gerne kontakte os nedenunder, og så vil vi svare så hurtigst muligt på dit spørgsmål.

Andre interessante indlæg

Fordele og ulemper ved forbrugslån

Læs mere

SEND OS EN BESKED